Reseptit 2.5.2013

Marinoidut, grillatut vihannekset

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 purjosipuli
2 paprikaa
4 lehtisellerinvartta
1 Kesäkurpitsa
valkosipulinkynsiä maun mukaan

Marinadi

3 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

foliota

Valmistusohje

Yksinkertaiset grillatut vihannekset sopivat lisukkeeksi kaikenlaisille grilliruuille.

Halkaise purjosipuli ja leikkaa puolikkaat pätkiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele.

Leikkaa lehtisellerinvarret pätkiksi. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan, ja leikkaa lohkot pätkiksi.

Kuori haluamasi määrä valkosipulinkynsiä. Pane kaikki vihannekset kulhoon. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi vihannesten päälle. Anna maustua jonkin aikaa.

Pane vihannekset marinadeineen neljän kaksinkertaisen folioarkin päälle, ja ummista folio nyytiksi. Grillaa vihanneksia 8–10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi