Reseptit

Marinoidut, grillatut vihannekset

Yksinkertaiset grillatut vihannekset sopivat lisukkeeksi kaikenlaisille grilliruuille.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 purjosipuli
  • 2 paprikaa
  • 4 lehtisellerinvartta
  • 1 Kesäkurpitsa
  • valkosipulinkynsiä maun mukaan

Marinadi

  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • foliota

Valmistusohje

 

Halkaise purjosipuli ja leikkaa puolikkaat pätkiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele.

Leikkaa lehtisellerinvarret pätkiksi. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan, ja leikkaa lohkot pätkiksi.

Kuori haluamasi määrä valkosipulinkynsiä. Pane kaikki vihannekset kulhoon. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi vihannesten päälle. Anna maustua jonkin aikaa.

Pane vihannekset marinadeineen neljän kaksinkertaisen folioarkin päälle, ja ummista folio nyytiksi. Grillaa vihanneksia 8–10 minuuttia.

X