Reseptit

Marinoidut hedelmät

Luumua, ananasta, nektariinia ja melonia. Näistä hedelmistä ja inkiväärisestä marinadista valmistat ihanaa hedelmäsalaattia, joka maistuu illalliskutsujen jälkiruokana.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kypsä ananas
  • 1/2 kypsä hunaja- tai cantaloupemeloni
  • 3 kypsää nektariinia tai persikkaa
  • 4 kypsää luumua

marinadi:

  • 1 dl vettä
  • 0.5 dl intiaanisokeria
  • 2 rkl silputtua tuoretta inkivääriä
  • kahden limetin suikaloitu kuori
  • puolikkaan limetin mehu
  • 2-3 rkl silputtua tuoretta minttua
  • 2 rkl tummaa rommia

koristeeksi:

  • granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

Tässä reseptissä marinoidaan tuoretta ananasta, melonia, nektariinia ja luumuja.

1. Kuori ananas terävällä veitsellä ja poista siitä puumainen ydin. Leikkaa ananas pieniksi lohkoiksi. Poista melonista siemenet ja ota siitä palloraudalla palloja. Voit toki leikata melonin lohkoiksi ja käsitellä ne kuorettomiksi paloiksi. Huuhtele nektariinit ja luumut. Halkaise ne, poista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Siirrä paloitellut hedelmät kulhoon tai laakealle tarjoiluvadille.

2. Kiehauta vesi ja sokeri marinadia varten. Lisää inkivääri ja suikaloitu limetinkuori. Keitä muutamia minuutteja ja ota kattila pois levyltä. Lisää limetinmehu, tuore minttu ja halutessasi tumma rommi.

3. Kaada kuuma liemi hedelmien päälle ja anna marinoitua viileässä pari tuntia. Koristele ennen tarjoilua granaattiomenan siemenillä tai tuoreella mintulla.

Vinkki! Intiaanisokeri on tummaa täysruokosokeria, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Sitä myyvät luontaistuote- ja ekokaupat.

X