Reseptit

Marinoidut herkkusienet

Marinoidut herkkusienet maustetaan espanjalaiseen tapaan. Sienet säilyvät jääkaapissa tiiviissä lasipurkissa maukkaina noin viikon verran.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herkkusienet:

  • 400 g herkkusieniä
  • 1 1/2 l vettä
  • 5 oksaa timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl suolaa

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl timjamia hienonnettuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Valmistusohje

Marinoidut herkkusienet tehdään helposti näin:

1. Poista herkkusienistä kanta.

2. Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Kiehauta ja kaada joukkoon sienet. Keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia.

3. Valuta sienet lävikössä.

4. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele joukkoon sienet.

5. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

6. Tarjoa marinoidut herkkusienet esimerkiksi osana espanjalaista tapas-ateriaa.

Katso myös: Herkkusienet punaviinimarinadissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Maukasta kotiruokaa herkkusienistä – ohjeita possupadasta murekerullaan

X