Marinoidut herkkusienet
Marinoidut herkkusienet maustetaan espanjalaiseen tapaan. Sienet säilyvät jääkaapissa tiiviissä lasipurkissa maukkaina noin viikon verran.
Ainekset
Herkkusienet:
- 400 g herkkusieniä
- 1 1/2 l vettä
- 5 oksaa timjamia
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 laakerinlehti
- 2 tl suolaa
Marinadi
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 2 salottisipulia hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl timjamia hienonnettuna
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
Valmistusohje
Marinoidut herkkusienet tehdään helposti näin:
1. Poista herkkusienistä kanta.
2. Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Kiehauta ja kaada joukkoon sienet. Keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia.
3. Valuta sienet lävikössä.
4. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele joukkoon sienet.
5. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
6. Tarjoa marinoidut herkkusienet esimerkiksi osana espanjalaista tapas-ateriaa.
Katso myös: Herkkusienet punaviinimarinadissa
Katso myös Kotiliesi.fi: Maukasta kotiruokaa herkkusienistä – ohjeita possupadasta murekerullaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous