Reseptit

Marinoidut jättikatkaravut

Marinoidut jättikatkaravut kypsyvät grillissä parissa minuutissa. Jättikatkaravut saavat hiiligrillissä mahtavan makuvivahteen, mutta pyrstöt voi kypsentää myös parilalla tai vaikkapa paistinpannulla.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g kuorellisia jättikatkaravunpyrstöjä

marinadi:

  • ½–¾ dl sitruunamehua
  • 1 dl öljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl chilitahnaa
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • silputtua persiljaa ja korianteria

Valmistusohje

 

1. Sulata ravunpyrstöt ja pane ne muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada pussiin. Sido pussin suu tiukasti kiinni ja anna ravunpyrstöjen maustua jääkaapissa 1–2
tuntia. Kääntele pussia kerran pari maustumisen aikana.

2. Pujota ravunpyrstöt kylmässä vedessä liotettuihin bambutikkuihin ja grillaa tai pariloi 2–3 minuuttia puoleltaan. Sivele pyrstöjä silloin tällöin marinadilla kypsennyksen aikana.

3. Tarjoa lisänä grillattua kesäkurpitsaa ja punasipulia, mustia oliiveja, riisiä ja kurkku-retiisisalaattia.

Kuva: Colourbox

X