Reseptit

Marinoidut jättipavut

Kokeile tätä herkullista marinadia jättipavuille.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g valkoisia jättipapuja
  • 250 g kirsikkatomaatteja

marinadi:

  • 1 sitruuna
  • 1 chili
  • 1-3 valkosipulin kynttä
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

Liota papuja 8 tuntia, vaihda vesi ja keitä noin 1½ tuntia suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori talteen. Poista chilistä siemenet ja pilko se, kuori valkosipulinkynsi ja pilko. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Valuta kypsät pavut ja kaada tölkkiin, johon lisäät marinadin sekä puolitetut kirsikkatomaatit.

Anna maustua seuraavaan päivään, sekoita tarvittaessa välillä.

X