Reseptit

Marinoidut kantarellit

Marinoidut kanttarellit -reseptissä sienet saavat makua valkosipulista, tuoreesta rakuunasta, laakerinlehdistä ja sinapinsiemenistä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Kantarellit on helppo puhdistaa sudilla ja marinoida maukkaassa yrtti-sinapinsiemenmarinadissa.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut kantarellit

  • 1 l pieniä kantarelleja
  • 1 sipuli varsineen
  • 3 valkosipulinkynttä
  • nippu tuoretta rakuunaa
  • 3 pientä laakerinlehteä

Liemi

  • 1 dl rakuunaviinietikkaa tai valkoista balsamiviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 10 kpl valkopippuria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

 

Marinoidut kantarellit valmistuvat helposti näin:

1. Kiehauta liemiainekset kattilassa ja sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää joukkoon puhdistetut kantarellit ja anna kiehua muutama minuutti.

2. Paloittele sipuli ja kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet halki.

3. Nostele sienet kuumennettuun lasipurkkiin kerroksittain sipulien, rakuunanoksien ja laakerinlehtien kanssa. Valuta päälle kuuma liemi ja sulje purkki huolella. Anna maustua jääkaapissa muutaman päivän ennen tarjoilua. Säilötyt kantarellit maistuvat ruokien lisäkkeenä tai ruisleivän päällä sellaisenaan.

Vinkki: Marinoidut kantarellit ovat kevyttä syötävää. Yksi annos marinoituja kantarelleja sisältää 330 kJ (80 kcal)

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet säilötyt sitruunakantarellit

X