Marinoidut kantarellit
Marinoidut kanttarellit -reseptissä sienet saavat makua valkosipulista, tuoreesta rakuunasta, laakerinlehdistä ja sinapinsiemenistä.
Ainekset
Marinoidut kantarellit
- 1 l pieniä kantarelleja
- 1 sipuli varsineen
- 3 valkosipulinkynttä
- nippu tuoretta rakuunaa
- 3 pientä laakerinlehteä
Liemi
- 1 dl rakuunaviinietikkaa tai valkoista balsamiviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 10 kpl valkopippuria
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
Marinoidut kantarellit valmistuvat helposti näin:
1. Kiehauta liemiainekset kattilassa ja sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää joukkoon puhdistetut kantarellit ja anna kiehua muutama minuutti.
2. Paloittele sipuli ja kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet halki.
3. Nostele sienet kuumennettuun lasipurkkiin kerroksittain sipulien, rakuunanoksien ja laakerinlehtien kanssa. Valuta päälle kuuma liemi ja sulje purkki huolella. Anna maustua jääkaapissa muutaman päivän ennen tarjoilua. Säilötyt kantarellit maistuvat ruokien lisäkkeenä tai ruisleivän päällä sellaisenaan.
Vinkki: Marinoidut kantarellit ovat kevyttä syötävää. Yksi annos marinoituja kantarelleja sisältää 330 kJ (80 kcal)
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet säilötyt sitruunakantarellit
Kommentit
Ihan oikeesti, voisko joku korjata tuon valkopippurin määrän jo?
Kommentit
Olisikohan valkopippurin määrässä virhe?
On, eihän ruuassa maistusisi kuin valkopippuri.
Ihan oikeesti, voisko joku korjata tuon valkopippurin määrän jo?
Vieläkään ei oo korjattu xd lol
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous