8.5.2013

Marinoidut karitsanpihvit

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 karitsan paahtopaistia
3 rkl öljyä
2 viipaloitua valkosipulinkynttä
1 rkl soijaa
silputtua persiljaa ja timjamia
mustapippuria

Valmistusohje

Karitsan paahtopaistista syntyy mehevät pihvit.

Pyydä kauppiasta litistämään karitsan paahtopaistit mureuttajassa tai nuiji liha itse tasapaksuiksi pihveiksi muovikelmun välissä.

Pane pihvit muovipussiin, kaada päälle öljy ja lisää mausteet. Anna lihan marinoitua liemessä 4 tuntia tai yön yli.

Valuta pihvit liemestä ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna valurautainen paistin- tai parilapannu ja paista pihvejä noin 2-3 minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna pihvien tekeytyä hetki folion sisällä ennen tarjoamista. Tarjoa marinoitujen karitsanpihvien lisänä esimerkiksi höyrytettyjä vihreitä papuja, raakapaistettuja perunoita ja béarnaisekastiketta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi