Reseptit

Marinoidut kesäkurpitsat

Marinoidut kesäkurpitsat on helppo ja herkullinen tapa hyödyntää runsas sato. Tarjoa kesäkurpitsat ruoan lisukkeena, salaatissa tai paahdetun leivän päällä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsat:

  • 3-4 pientä kesäkurpitsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Marinadi:

  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1-2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 chilipalko hienonnettuna
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua tai korianteria

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsat 0,5–1 cm paksuiksi viipaleiksi.

2. Lado ne tasaisesti leivinpaperilla peitetyille uunipelleille. Pirskottele pinnoille oliiviöljyäja ripottele päälle suolaa. Paahda viipaleita 240-asteisessa uunissanoin 30 minuuttia, tai niin, että viipaleet saavat väriä.

3. Sekoita sillä aikaa marinadinainekset keskenään. Nostele kuumat kesäkurpitsaviipaleet marinadin joukkoon ja kääntele varovasti. Jätä maustumaan noin 30 minuutiksi.

4. Tarjoile ruoan lisukkeena, salaatissa tai vaikkapa paahdetun leivän päällä.

X