Marinoidut kesäkurpitsat
Marinoidut kesäkurpitsat on helppo ja herkullinen tapa hyödyntää runsas sato. Tarjoa kesäkurpitsat ruoan lisukkeena, salaatissa tai paahdetun leivän päällä.
Ainekset
Kesäkurpitsat:
- 3-4 pientä kesäkurpitsaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Marinadi:
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1-2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 chilipalko hienonnettuna
- 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua tai korianteria
Valmistusohje
1. Viipaloi kesäkurpitsat 0,5–1 cm paksuiksi viipaleiksi.
2. Lado ne tasaisesti leivinpaperilla peitetyille uunipelleille. Pirskottele pinnoille oliiviöljyäja ripottele päälle suolaa. Paahda viipaleita 240-asteisessa uunissanoin 30 minuuttia, tai niin, että viipaleet saavat väriä.
3. Sekoita sillä aikaa marinadinainekset keskenään. Nostele kuumat kesäkurpitsaviipaleet marinadin joukkoon ja kääntele varovasti. Jätä maustumaan noin 30 minuutiksi.
4. Tarjoile ruoan lisukkeena, salaatissa tai vaikkapa paahdetun leivän päällä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous