Marinoidut mansikat
Sitruunan kirpeys ja hunajan makeus tekevät mansikoista ja vesimelonista ylellisen ihanan jälkiruoan.
Ainekset
Marinoidut mansikat
- 1 rasia mansikoita
- 1 lohko vesi- tai hunajamelonia
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl sitruslikööriä
- 2 rkl sokeria
- 1 ison sitruunan mehu
- (koristeeksi raastettua sitruunankuorta)
Valmistusohje
Marinoidut mansikat tehdään helposti näin:
1. Pane hunaja, likööri ja sokeri pieneen kattilaan, kiehauta. Lisää sitruunamehu ja anna liemen jäähtyä haaleaksi. Lohko mansikat ja meloni, kaada päälle sitrusliemi ja sekoita.
2. Anna mansikoiden maustua jääkaapissa pari tuntia.
3. Tarjoa marinoidut mansikat hellepäivän kepeänä jälkiruokana.
Kokeile myös mehustettuja mansikoita ja jogurtti-kermavaahtoa tai minttusokerilla maustettuja mansikoita ja sitruunagranitaa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään mansikka-vanukas
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous