Marinoidut marjat ja vaniljavaahto
Vaniljavaahto maistuu marjojen kanssa. Kun marjat marinoi likööristä, hunajasta ja sokerimehusta tehdyssä liuoksessa, jälkiruoka saa aivan uudenlaista makua.
Ainekset
- 1 l tuoreita marjoja (herukoita, mansikoita, lakkoja)
- 2 rkl sitruslikööriä
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl sokeria
- 1 dl ranskankermaa
- 2 dl vispikermaa
- 3 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Mittaa pieneen kattilaan likööri, hunaja, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee. Kaada seos marjojen päälle. Sekoita varoen ja anna maustua jonkin aikaa.
2. Mausta kerma tomusokerilla ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahtoon ranskankerma ja mausta vaahto vaniljasokerilla. Annostele marjat ja vaahto kerroksittain pieniin laseihin ja tarjoa heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous