Reseptit

Marinoidut marjat ja vaniljavaahto

Vaniljavaahto maistuu marjojen kanssa. Kun marjat marinoi likööristä, hunajasta ja sokerimehusta tehdyssä liuoksessa, jälkiruoka saa aivan uudenlaista makua.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l tuoreita marjoja (herukoita, mansikoita, lakkoja)
  • 2 rkl sitruslikööriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Mittaa pieneen kattilaan likööri, hunaja, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee. Kaada seos marjojen päälle. Sekoita varoen ja anna maustua jonkin aikaa.

2. Mausta kerma tomusokerilla ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahtoon ranskankerma ja mausta vaahto vaniljasokerilla. Annostele marjat ja vaahto kerroksittain pieniin laseihin ja tarjoa heti.

X