marinoidut pavut
Reseptit

Marinoidut pavut

Marinoidut pavut ovat loistava jääkaapin hätävara erilaisia salaatteja, täytettyjä leipiä ja patonkeja sekä keittoja varten. Niistä saat mainion ja maistuvan proteiinilisän käden käänteessä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut pavut

  • 400 g erilaisia säilykepapuja
  • 1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 dl hienonnettua korianteria
  • 1/2 dl hienonnettua minttua
  • 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 chili hienonnettuna
  • 1-2 limetin mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Marinoidut pavut tehdään helposti näin:

1. Valuta pavut ja laita ne kulhoon.

2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja anna maustua hetki.

3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

4. Käytä papuja salaatteihin, leivän päälle ja lisukkeena. Marinoidut pavut säilyvät jääkaapissa hyvinä noin 5 vrk.

Katso myös: Marinoitu papusalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivatut pavut sopivat myös herkkävatsaiselle – näin käsittelet ja keität pavut oikein

X