Reseptit

Marinoidut simpukat

Marinoidut simpukat ovat hienostunutta ruokaa, jonka kanssa maistuvat niin valkoviini kuin oikean rapea patonkikin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pakastettuja sinisimpukoita (Pirkka)
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hienonnettua chiliä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 limetin mehu
  • silputtua korianteria ja tilliä

Valmistusohje

1. Sulata simpukat. Sekoita muut ainekset keskenään kastikkeeksi.

2. Poista simpukoista toinen kuoren puolikas. Irrota simpukka kuorestaan – ja pane se takaisin kuorenpuolikkaaseen. Lusikoi päälle kastike.

3. Anna maustua. Tarjoa patongin kanssa.

Katso myös:

Sinisimpukat thaityyliin, Ruoka.fi

Simpukat valkoviinissä, Ruoka.fi

Kuorrutetut simpukat, Kotiliesi.fi

X