Reseptit

Marinoidut tapas-oliivit

Marinoi oliivit yrteillä ja sipuleilla maustetussa marinadissa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kivellisiä oliiveja
  • 5 dl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua timjamia tai tuoreita timjaminlehtiä
  • 1 tl silputtuja rosmariininneulasia
  • pari sitruunankuorisuikaletta
  • 1 halkaistu chili

Valmistusohje

1. Pistele oliiveihin reikiä ennen marinointia, niin maut imeytyvät oliiveihin tehokkaammin.

2. Pane ainekset kerroksittain lasipurkkiin. Kaada päälle öljyä sen verran, että oliivit peittyvät. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi vuorokautta. Kääntele purkkia pari kertaa maustumisen aikana.

X