Reseptit

Marinoidut vihersimpukat

2.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

12 pakastettua, kypsää vihersimpukkaa
3 rkl neutraalia öljyä
3 rkl valkoviiniä
tilkka sitruunamehua
3 rkl silputtua lehtipersiljaa
pala sipulia
2 tomaattia
mustapippuria
sormisuolaa

Valmistusohje

Marinoidut vihersimpukat ja roseekuohuviini on hurmaava yhdistelmä.

1. Irrota sulaneet simpukat kuoristaan. Säästä kuoret. Sekoita öljy ja viini. Lisää persilja- ja sipulisilput.

2. Mausta tilkalla sitruunamehua, suolalla ja pippurilla. Kaada seos simpukoiden päälle. Anna maustua pari tuntia.

3. Kalttaa tomaatit. Kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja vedä kuoret pois. Poista siemenet. Kuutioi malto.

4. Nosta simpukat liemestä takaisin kuoren puolikkaisiin. Lisää jokaiseen kuoreen pari tomaattipalaa.

5. Tarjoa simpukat jäämurskan päältä.

Australialaisen Taltarni Brut Tachén (16,50 e) intensiivinen ja paahteinen maku korostaa simpukoiden raikkautta.

Toinen vaihtoehto, Pago de Tharsys Millésime Rosé Reserva Brut (20,80 e), on eloisa espanjalainen cava, joka on kuin tehty kaikenlaisten merellisten alkupalojen kumppaniksi.

Katso myös:

Tomaattien kalttaus: Video – tiesitkö jo nämä tomaattiniksit?
Sinisimpukat – helppo ja rento iltaherkku
Spagettia ja simpukoita
Kotiliesi.fi: Vihersimpukat