Marinoidut vihersimpukat
Roseekuohuviini ja marinoidut vihersimpukat tuovat keittiöösi kaipaamaasi luksusta. Loistava vinkki unohtumattomien hetkien juhlistamiseen tai viikonlopun herkutteluun.
Ainekset
- 12 pakastettua, kypsää vihersimpukkaa
- 3 rkl neutraalia öljyä
- 3 rkl valkoviiniä
- tilkka sitruunamehua
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- pala sipulia
- 2 tomaattia
- mustapippuria
- sormisuolaa
Valmistusohje
Marinoidut vihersimpukat ja roseekuohuviini on hurmaava yhdistelmä.
1. Irrota sulaneet simpukat kuoristaan. Säästä kuoret. Sekoita öljy ja viini. Lisää persilja- ja sipulisilput.
2. Mausta tilkalla sitruunamehua, suolalla ja pippurilla. Kaada seos simpukoiden päälle. Anna maustua pari tuntia.
3. Kalttaa tomaatit. Kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja vedä kuoret pois. Poista siemenet. Kuutioi malto.
4. Nosta simpukat liemestä takaisin kuoren puolikkaisiin. Lisää jokaiseen kuoreen pari tomaattipalaa.
5. Tarjoa simpukat jäämurskan päältä.
Australialaisen Taltarni Brut Tachén (16,50 e) intensiivinen ja paahteinen maku korostaa simpukoiden raikkautta.
Toinen vaihtoehto, Pago de Tharsys Millésime Rosé Reserva Brut (20,80 e), on eloisa espanjalainen cava, joka on kuin tehty kaikenlaisten merellisten alkupalojen kumppaniksi.
Katso myös:
Tomaattien kalttaus: Video – tiesitkö jo nämä tomaattiniksit?
Sinisimpukat – helppo ja rento iltaherkku
Spagettia ja simpukoita
Kotiliesi.fi: Vihersimpukat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous