Reseptit

Marinoitu fenkoli

Marinoitu fenkoli täydentää alkupalatarjotinta, jossa koreilevat jääkellarinlohi ja metsäsienisalaatti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso fenkoli
  • 3 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • tilliä
  • 2 pientä omenaa

Valmistusohje

Alkupalatarjottimella on jääkellarinlohta, metsäsienisalaattia ja marinoitua fenkolia suupalan kokoisina annoksina.

1. Halkaise fenkoli ja poista kova ydin. Leikkaa fenkoli läpikuultavan ohuiksi suikaleiksi. Silppua suikaleiden sekaan tilliä ja kaada päälle maustettu etikkaliemi.

2. Anna marinoitua noin 3 tuntia. Valuta suikaleet liemestä ja tarjoile esimerkiksi ohuiden omenaviipaleiden päältä.

Katso myös:

Fenkoli-retiisisalaatti, Ruoka.fi

Fenkolipasta, Ruoka.

Fenkoli-rosmariinipizza, Kotiliesi.fi

X