Reseptit

Marinoitu feta

Yrttimarinoitu fetajuusto on todellinen moniottelija. Se sopii tarjottavaksi niin brunssi- kuin juhlien noutopöytäänkin. Herkkua myös kesällä grilliruokien kyljessä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Marinoidun fetan voi tehdä aidosta kreikkalaisesta fetajuustosta tai lehmänmaidosta valmistetuista salaattijuustokuutioista.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoitu feta:

  • 200 g fetajuustoa (pala)
  • 1 ps (75 g) kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 1/2 dl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa feta kuutioiksi. Pane feta, pähkinät ja yrttimausteet kerroksittain purkkiin.

2. Murskaa valkosipulinkynnet öljyyn. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori, sitruunamehu ja suola. Sekoita ja kaada fetan päälle. Heiluttele purkkia niin, että öljy valuu palojen väliin.

3. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Tarjoa feta vihreän salaatin ja oliivien kanssa

X