Marinoitu hauki
Marinoitu hauki saa makua akvaviitista.
Ainekset
- 400 g haukifileetä
- 1 1/2 rkl suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1/2 dl hienonnettua basilikaa
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1/2 dl akvaviittia
sinappikastike:
- 1 dl ranskankermaa
- 2 tl dijoninsinappia
- 2 rkl hienonnettua sipulia
- 3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Poista haukifileestä nahka ja leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi. Sekoita fileesuikaleet, suola, yrtit ja akvaviitti keskenään. Anna kalan maustua peitettynä kylmässä yön yli. Jos käytät järvihaukea, muista ehdottomasti pakastaa kala ennen graavaamista.
Sekoita sinappikastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kastike marinoitujen haukisuikaleiden joukkoon. Anna makujen tasaantua pari tuntia.
Tarjoa ruisleivän kera. Koristele leivät tillillä.
Ohje: Jouni Flinkkilä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous