Reseptit

Marinoitu hauki

Marinoitu hauki saa makua akvaviitista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g haukifileetä
  • 1 1/2 rkl suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1/2 dl hienonnettua basilikaa
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1/2 dl akvaviittia

sinappikastike:

  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

 

Poista haukifileestä nahka ja leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi. Sekoita fileesuikaleet, suola, yrtit ja akvaviitti keskenään. Anna kalan maustua peitettynä kylmässä yön yli. Jos käytät järvihaukea, muista ehdottomasti pakastaa kala ennen graavaamista.

Sekoita sinappikastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kastike marinoitujen haukisuikaleiden joukkoon. Anna makujen tasaantua pari tuntia.

Tarjoa ruisleivän kera. Koristele leivät tillillä.

Ohje: Jouni Flinkkilä

X