Reseptit

Marinoitu hedelmäsalaatti

Marinoidussa hedelmäsalaatissa hedelmät kiehautetaan kattilassa ja maustetaan tuoreella inkiväärillä, limellä ja rommilla.
Teksti: Elina Jyväs Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kypsä ananas
  • 1/2 kypsä hunaja- tai cantaloupemeloni
  • 3 kypsää nektariinia tai persikkaa
  • 4 kypsää luumua

marinadi:

  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl intiaanisokeria
  • 2 rkl silputtua tuoretta inkivääriä
  • kahden limetin suikaloitu kuori
  • 1/2 limetin mehu
  • 2-3 rkl silputtua tuoretta minttua
  • 2 rkl tummaa rommia

koristeeksi:

  • granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

 

  1. Kuori ananas terävällä veitsellä ja poista siitä puumainen ydin. Leikkaa ananas pieniksi lohkoiksi. Poista melonista siemenet ja ota siitä palloraudalla palloja. Voit toki leikata melonin lohkoiksi ja käsitellä ne kuorettomiksi paloiksi. Huuhtele nektariinit ja luumut. Halkaise ne, poista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Siirrä paloitellut hedelmät kulhoon tai laakealle tarjoiluvadille.
  2. Kiehauta vesi ja sokeri marinadia varten. Lisää inkivääri ja suikaloitu limetinkuori. Keitä muutamia minuutteja ja ota kattila pois levyltä. Lisää limetinmehu, tuore minttu ja tumma rommi.
  3. Kaada kuuma liemi hedelmien päälle ja anna marinoitua viileässä pari tuntia. Koristele ennen tarjoilua granaattiomenan siemenillä tai tuoreella mintulla.

570 kJ (140 kcal)/1 annos

Vinkki! Intiaanisokeri on tummaa täysruokosokeria, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Sitä myyvät luontaistuote- ja ekokaupat.

X