Marinoitu lampaankaree
Mehevä lampaankaree on tasaisesti vaaleanpunaista. Käytä kypsennyksessä apuna lihalämpömittaria.
Ainekset
- 1 kg lampaankareeta (noin)
- 1 dl öljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl soijaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rosmariinin oksa
- 1 tl hiutalesuolaa
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Kareen täydellisiä kumppaneita ovat ilmava bearnaise-vaahtokastike, höyrytetty parsakaali, pinjansiemenet ja juuresmuusi. Varaa lampaankareen marinointiin aikaa noin yksi vuorokausi.
1. Sekoita marinadi öljystä, valkoviinistä, viipaloiduista valkosipulinkynsistä, rosmariinista, suolasta ja pippurista. Pane kareet muovipussiin (pakastettua lihaa ei tarvitse sulattaa), kaada päälle liemi ja sido pussi kiinni. Anna maustua jääkaapissa vähintään yksi vuorokausi.
2. Ota liha marinadista ja ruskista kuumalla pannulla. Pane kyljysrivit uunivuokaan ja pistä lämpömittari kareen lihaisaan kohtaan niin, ettei se osu luuhun. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia eli kunnes lihamittari näyttää 55–60 astetta.
3. Kääri liha folioon noin 15 minuutiksi, nosta liha leikkuulaudan päälle ja leikkaa viipaleiksi pöydässä.
Katso myös:
Kiran keittiössä: karitsaa kaikilla mausteilla
Kotiliesi.fi: Marokkolainen lammas
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous