Reseptit

Marinoitu lampaankaree

10.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Mehevä lampaankaree on tasaisesti vaaleanpunaista. Käytä kypsennyksessä apuna lihalämpömittaria.

Ainekset

1 kg lampaankareeta (noin)
1 dl öljyä
1 dl valkoviiniä
2 rkl soijaa
3 valkosipulinkynttä
1 rosmariinin oksa
1 tl hiutalesuolaa
1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kareen täydellisiä kumppaneita ovat ilmava bearnaise-vaahtokastike, höyrytetty parsakaali, pinjansiemenet ja juuresmuusi. Varaa lampaankareen marinointiin aikaa noin yksi vuorokausi.

1. Sekoita marinadi öljystä, valkoviinistä, viipaloiduista valkosipulinkynsistä, rosmariinista, suolasta ja pippurista. Pane kareet muovipussiin (pakastettua lihaa ei tarvitse sulattaa), kaada päälle liemi ja sido pussi kiinni. Anna maustua jääkaapissa vähintään yksi vuorokausi.
2. Ota liha marinadista ja ruskista kuumalla pannulla. Pane kyljysrivit uunivuokaan ja pistä lämpömittari kareen lihaisaan kohtaan niin, ettei se osu luuhun. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia eli kunnes lihamittari näyttää 55–60 astetta.
3. Kääri liha folioon noin 15 minuutiksi, nosta liha leikkuulaudan päälle ja leikkaa viipaleiksi pöydässä.

Katso myös:

Lammas x 9

Kiran keittiössä: karitsaa kaikilla mausteilla

Kotiliesi.fi: Marokkolainen lammas

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *