Reseptit

Marinoitu marja-hedelmäsalaatti

Marinoitu marja-hedelmäsalaatti saa ihastuttavan makuvivahteen vaahtera­siirapilla ja kardemummalla maustetussa kastikkeessa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marja-hedelmäsalaatti:

  • 200 g tuoretta ananasta
  • 200 g viinirypäleitä
  • 100 g pensasmustikoita
  • 200 g vadelmia
  • 20 g tuoretta minttua lehtinä

Kastike:

  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1/4 tl kardemummaa

Valmistusohje

1. Kuori ananas, poista kova keskiosa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

2. Pese ja puolita viinirypäleet. Puhdista marjat tarvittaessa.

3. Kokoa ainekset kerroksittain pieniin säilykepurkkeihin tai kannellisiin muovirasioihin.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike purkkeihin marja-hedelmäsalaattien päälle.

5. Sulje purkit ja kääntele niin, että kastike maustaa salaatit kauttaaltaan.

Katso myös: Marja-hedelmäsalaatti

Kotiliesi.fi: Itämainen hedelmäsalaatti

X