Reseptit

Marinoitu paprika-fetasalaatti

Raikas paprika- fetasalaatti sopii lisukkeeksi tai kotoa töihin mukaan otettavaksi lounaaksi esimerkiksi savulohella viimeisteltynä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoitu paprika-fetasalaatti:

  • 4 eri väristä paprikaa
  • 1 punasipulia
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • ripaus mustaippuria
  • ripaus sokeria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 dl mustia kalamataoliiveja
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 3 rkl paahdettuja kurpitsaniemeniä

Valmistusohje

1. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja leikkaa ne ensin reiluiksi paloiksi ja sitten ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös punasipuli.

2. Laita paprika- ja sipulisuikaleet kulhoon ja lisää suola. Sekoita hyvin ja jätä tekeytymään hetkeksi.

3. Kaada kulhoon ilmestynyt neste pois ja lisää mustapippuri, sokeri, oliiviöljy sekä sitruunan kuoriraaste ja mehu. Sekoita hyvin.

4. Kääntele joukkoon murennettu fetajuusto, oliivit sekä minttu.

5. Kaada salaatti vadille ja viimeistele kokonaisuus kurpitsansiemenillä.

6. Tarjoa alkupalana tai liha-, kana- tai kalaruoan lisukkeena.

X