Reseptit

Marinoitu papusalaatti

17.9.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g erilaisia kypsiä papuja
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl hienonnettua basilikaa ja oreganoa
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Marinoidut pavut säilyvät jääkaapissa hyvinä ja maukkaina noin viikon.

1. Valuta pavut lävikössä. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

3. Lusikoi pavut liemineen purkkiin ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.

4. Lisää papuja salaatteihin, keittoihin ja leivän päälle.

Katso myös:

Papupihvit ja jogurttikastike, Ruoka.fi

Marokkolainen papukeitto (Harira), Ruoka.fi

Papu-vuohenjuustomunakas, Kotiliesi.fi