Marinoitu papusalaatti
Marinoitu papusalaatti sopii lisukkeeksi melkein mille vain, mutta maistuu mainiolta sellaisenaankin. Marinoidut pavut säilyvät jääkaapissa hyvinä ja maukkaina noin viikon.
Ainekset
- 300 g erilaisia kypsiä papuja
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl hienonnettua basilikaa ja oreganoa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Valuta pavut lävikössä. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
3. Lusikoi pavut liemineen purkkiin ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.
4. Lisää papuja salaatteihin, keittoihin ja leivän päälle.
Katso myös:
Papupihvit ja jogurttikastike, Ruoka.fi
Marokkolainen papukeitto (Harira), Ruoka.fi
Papu-vuohenjuustomunakas, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous