Reseptit

Marinoitu punasipuli

Marinoitu punasipuli sopii hyvin salaatteihin, kalan kanssa sekä hampurilaisten, täytettyjen leipien ja tortillojen väliin. Kokeile esimerkiksi lohitortillassa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoitu punasipuli

  • 2 kpl punasipulia
  • 0.8 dl viinietikkaa
  • 1.5 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Valmistusohje

Marinoitu punasipuli valmistuu näin helposti:

1. Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Liuota suola ja sokeri viinietikkaan, lisää öljy.

2. Kaada liemi punasipuleiden päälle ja anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Säilytä punasipuli jääkaapissa käytä se noin viikon kuluessa.

3. Punasipuli höystää monet herkut ja tuo niihin mukavaa kirpeyttä. Se sopii erityisen hyvin liharuokien lisukkeeksi. Kokeile sitä vaikkapa paahtopaistin, pulled porkin tai grillatun entrecôtepihvin kanssa. Se maustaa hodarit ja  hampurilaiset. Tarjoa marinoitu punasipuli esimerksi lohileivän täytteenä, herkullisen lohipastramin kanssa tai vaikkapa tortillan täytteenä.

Saatat pitää myös karamellisoidusta sipulista, pikkelöidyistä punasipuleista tai balsamiviinietikalla marinoiduista sipuleista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkelöidyt avomaankurkut

 

X