Reseptit

Marinoituja linssejä ja lämminsavulohta

22.1.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Ainekset

1 dl keitettyjä mustia linssejä
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
0.5 rkl punaviinietikkaa
0.5 tl ruokosokeria
ripaukset suolaa ja mustapippuria
pala kurkkua
pieni pala punasikuria
6 kpl hyviä vihreitä oliiveja
100 g lämminsavulohta

Valmistusohje

Valmista marinoituja linssejä kerralla enemmän, niin niistä saa lounassalaatin pariksikin päiväksi. Lohen lisäksi niiden joukkoon sopivat katkaravut tai paistettu broileri.

1. Sekoita pienessä kulhossa linssit, sipulikuutiot, oliiviöljy, punaviinietikka ja mausteet. Anna maustua hetki.
2. Kuutioi kurkku ja suikaloi punasikuri. Kääntele ne linssien joukkoon.
3. Lusikoi seos lautaselle tai eväsrasiaan.
4. Lisää päälle oliivit ja lämminsavulohi.

Katso myös:

Linssit – kevyttä, edullista ja ravitsevaa ruokaa
Linssimuhennos
Lämmin linssisalaatti

Kotiliesi.fi: Linssipata x 7

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *