3.5.2012

Marinoituja porkkanoita ja ruohosipulijogurttia

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 nippu porkkanoita

marinadi:

1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl kurpitsansiemenöljyä
1 dl appelsiininmehua
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 kanelitanko
punaista chilipalkoa maun mukaan
rakuunaa

jogurtti.:

2 dl turkkilaista jogurttia (tai Bulgarian jogurttia)
1 nippu ruohosipulia
1 tl sokeria
suolaa
valkopippuria

Valmistusohje

Pese ja kuori porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä.

Sekoita etikka, öljy, appelsiinin mehu, sokeri ja suola. Lisää joukkoon murskattua kanelitankoa, hienonnettua rakuunaa ja kuutioitua chiliä. Sekoita marinadi porkkanoiden sekaan. Anna maustua pari tuntia.

Lisää hienonnettu ruohosipuli jogurtin joukkoon. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile porkkanoiden kanssa.

Ohje: Markus Aremo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi