Reseptit

Marinoituja porkkanoita ja ruohosipulijogurttia

Itsetehdyssä marinadissa marinoidut porkkanat maistuvat ruohosipulijogurtin kaverina. Loistava vaihtoehto leffaillan naposteltavaksi.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu porkkanoita

marinadi:

  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl kurpitsansiemenöljyä
  • 1 dl appelsiininmehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • punaista chilipalkoa maun mukaan
  • rakuunaa

jogurtti.:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia (tai Bulgarian jogurttia)
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Pese ja kuori porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä.

Sekoita etikka, öljy, appelsiinin mehu, sokeri ja suola. Lisää joukkoon murskattua kanelitankoa, hienonnettua rakuunaa ja kuutioitua chiliä. Sekoita marinadi porkkanoiden sekaan. Anna maustua pari tuntia.

Lisää hienonnettu ruohosipuli jogurtin joukkoon. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile porkkanoiden kanssa.

Ohje: Markus Aremo

X