Marinoituja porkkanoita ja ruohosipulijogurttia
Itsetehdyssä marinadissa marinoidut porkkanat maistuvat ruohosipulijogurtin kaverina. Loistava vaihtoehto leffaillan naposteltavaksi.
Ainekset
- 1 nippu porkkanoita
marinadi:
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 dl kurpitsansiemenöljyä
- 1 dl appelsiininmehua
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 kanelitanko
- punaista chilipalkoa maun mukaan
- rakuunaa
jogurtti.:
- 2 dl turkkilaista jogurttia (tai Bulgarian jogurttia)
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 tl sokeria
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Pese ja kuori porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä.
Sekoita etikka, öljy, appelsiinin mehu, sokeri ja suola. Lisää joukkoon murskattua kanelitankoa, hienonnettua rakuunaa ja kuutioitua chiliä. Sekoita marinadi porkkanoiden sekaan. Anna maustua pari tuntia.
Lisää hienonnettu ruohosipuli jogurtin joukkoon. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile porkkanoiden kanssa.
Ohje: Markus Aremo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous