marjamarenkirulla
Reseptit

Marja-marenkirulla

Marja-marenkirulla tarjoillaan kahvipöydässä hieman kohmeisena. Viimeistele jälkiruoka tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pohja:
  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 rkl maissitärkkelystä
  • 0.5 rkl aitoa vanilijasokeria
  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 0.5 rkl konjakkia tai sitruunamehua
  • täyte:
  • 3 dl marjoja
  • 0.5 dl hillosokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • koristeeksi:
  • 0.5 l tuoreita mansikoita tai vadelmia

Valmistusohje

Marja-marenkirulla tuodaan tarjolle kohmeisena italialaiseen tyyliin.

1. Sekoita keskenään sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten ensin konjakki, sitten vähitellen sokeri-jauhoseos.
3. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, levitä se uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja paista 150 asteessa noin 45 minuuttia.
4. Ota pohja uunista ja kumoa leivinpaperille, jolle on ripoteltu tomusokeria. Älä poista pohjapaperia vaan laita sen päälle kylmällä vedellä kostutettu pyyhe 25 minuutiksi, niin paperi irtoaa helposti.
5. Kiehauta täytettä varten marjat ja sokeri ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto. Yhdistä täytteen aineet.
6. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja rullaa varovasti paperin avulla.
7. Säilytä kylmässä ainakin tunti ennen leikkaamista tai pakasta ja ota sulamaan jääkaappiin muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
8. Leikkaa kohmeisena ja tarjoa kylmänä tai vähän kohmeisena sekä marjoilla koristeltuna.

X