Reseptit

Marja-tuorejuustoleivokset

Marja-tuorejuustoleivosten aineksista voi valmistaa myös pyöreän kakun.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja

päälle:

  • n. 1 l marjoja (mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita, karhunvatukoita)

tuorejuustohyytelö:

  • 6 liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 500 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta tai vispikermaa
  • 1 sitruunan mehu

koristeeksi:

  • marjoja

Valmistusohje

 

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina suorakaiteen muotoiseen irtoreunavuokaan (18 x 28 cm), jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Voit myös levittää taikinan leivinpaperin päälle pellille. Pistele levy ja paista sitä 200 asteen uuninlämmössä 8–10 minuuttia.

Jos paistat levyn pellillä, tasoita sen reunat terävällä veitsellä, ennen kuin se ehtii kokonaan  jäähtyä. Tee kaksinkertaisesta foliosta noin seitsemän sentin korkuinen tukeva reunus pellillä paistetun levyn ympärille.

Puhdista marjat ja sekoita ne keskenään. Jos käytät mansikoita, paloittele ne. Levitä marjat pohjalevyn päälle. Pane liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Mausta tuorejuusto sokerilla, vaniljasokerilla ja raastetulla sitruunankuorella. Vatkaa vanilliinikastike tai vispikerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita se tuorejuuston joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet mehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä seos tasaisesti marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Irrota vuoan reuna tai folioreunus. Leikkaa levy pieniksi leivoksiksi ja koristele ne marjoilla.

X