Reseptit

Marjainen juustokakku

Tässä reseptissä marjat sekoitetaan varovasti juustotäytteen joukkoon.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Marjat tekevät tuhdista juustokakusta raikkaan. Lisää niitä täytteeseen ja koristeeksi valmiin kakun päälle.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 5 dl marjoja (mustikoita, vadelmia)

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi muiden aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reuna. Taputtele taikina vuokaan.

3. Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää munat, kerma sekä maissitärkkelys ja sekoita täyte tasaiseksi. Sekoita marjat varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.

4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kytke lämpö pois ja jätä kakku uuniin puoleksi tunniksi. Anna kakun jäähtyä, irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjolle.

Katso myös: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut

X