Reseptit

Marjainen pavlova

Pavlova on parhaimmilaan pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Pohja säilyy viikonkin hyvänä kuivassa paikassa. Pohjan voi myös pakastaa.

Teksti:
Hanna Sumari
Kuvat:
Sampo Korhonen, Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marenki:

  • 6 kananmunanvalkuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa

Päälle:

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • noin 1 l marjoja

Valmistusohje

Pavlova valmistuu näin:

1. Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkkana, ettei pisaraakaan keltuaista pääse valkuaisten joukkoon, sillä silloin marenki ei onnistu.

2. Sekoita vaniljasokeri ja maissitärkkelys desiin sokeria. Pane uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä siihen tarjoiluastian kokoinen ympyrä tai suorakaide.

3. Pane valkuaiset täysin kuivaan ja puhtaaseen (metalliseen) kulhoon. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää vähitellen joukkoon sokeri ja sokeri-maissitärkkelysseos samalla vatkaten. Kun vaahto on satiininkiiltävää ja tiivistä, lisää joukkoon sitruunamehu tai etikka.

4. Levitä valkuaisvaahto leivinpaperille siten, että reunat jäävät korkeammiksi kuin keskusta. Kuivata pavlova 120-asteisessa uunissa 11/2 tuntia. Älä avaa luukkua kuivattamisen aikana. Sammuta uuni paistoajan jälkeen ja jätä marenki uuniin vaikka koko yöksi.

5. Täytä jäähtynyt pavlova juuri ennen tarjoamista kermavaahdolla ja lisää päälle reilusti kauden marjoja.

Katso myös: Näin syntyy täydellinen marenki

Katso myös Kotiliesi.fi: Marjainen marianne-brita

X