Marjajäädyke
Marjajäädyke on raikas jälkiruoka. Muista varata sen sulattamiseen noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Ainekset
- 5 keltuaista
- 1–1½ dl sokeria (marjojen happamuuden mukaan)
- 2 tl vaniljasokeria
- 400 g puolukoita tai 600 g vadelmia
- 8 dl kuohukermaa
- 150 g pikkumarenkeja
Valmistusohje
1. Soseuta marjat. Mausta sose kevyesti sokerilla. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Yhdistä vaahdot.
2. Vuoraa 1–2 pitkänomaista vuokaa muovikelmulla. Kaada puolet vaahdosta vuokien pohjlle. Lisää päälle puolet marjasoseesta ja sekoita sosetta vaahtoon haarukalla siten, että syntyy summittaisia raitoja. Lisää päälle marengit. Kaada päälle loput jäädykemassasta ja tee siihen kuvioita lopusta marjasoseesta.
3. Pakasta jäädyke vähintään neljäksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous