Reseptit

Marjapannari

Voit tehdä pannarin joko tuoreista tai pakastemarjoista.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marjapannari

  • 5 dl marjoja
  • 1 rkl voita tai öljyä vuoan voiteluun
  • 3 dl maitoa tai kookosmaitoa
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

päälle:

  • tomusokeria halutessa

Valmistusohje

Marjapannari tehdään näin:

Marjapannari syntyy tuoreista marjoista helposti, mutta sen voi tehdä myös pakastemarjoista.

1. Laita uuni lämpenenmään  200-asteiseksi. Voitele paistosvuoka. Levitä peratut marjat vuokaan.

2.  Riko kannamunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Yhdistä sitten munat, maito, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ja lisää jauhot kevyesti vatkaten. Valuta taikina vuokaan marjojen päälle ja kypsennä paistosta reilu puoli tuntia. Paistos on parasta ja herkullisinta kuumana.

Vinkki:  Jos teet marjapannarin pakastemarjoista, kopauta jäiset marjat vuokaan ja anna olla sellaisenaan uunissa viisi minuuttia ja lisää vasta sen jälkeen taikina marjojen päälle.

Kaipaatko lisää herkullisten pannukakkujen tai lettujen ohjeita?  Kokeile muhkeita amerikkalaisia pannukakkuja, 
vaanilja-ricottapannareita, iki-ihanaa mummolasta tuttua vaniljapannukakkua tai  meheviä banaani-kvinoapannareita. 

Katso myös Kotiliesi.fi: Paista pannari, letut ja vohvelit kookoksen kera – katso herkulliset ohjeet

X