Reseptit

Marjapannukakku

Pannukakku kruunataan kesän kypsyttämillä marjoilla. Marja­pannukakku on parasta, kun sen nauttii kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marjapannukakku:

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl kauramaitoa tai tavallista maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja tai kaurajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl sokeria

Hyytelöidyt marjat:

  • 2 dl vettä
  • 4 rkl hyytelösokeria
  • 6 dl tuoreita marjoja, esim. kirsikoita, mustikoita, vadelmia

Valmistusohje

Marjapannukakku tehdään näin:

1. Yhdistä kaikki pannukakun ainekset kulhossa ja an­na taikinan seistä turpoamassa kaikessa rauhassa noin 20 minuuttia. Voitele vuoka huolella ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä pannukakkua 200­-as­teisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2.  Puhdista marjat ja leikkaa mansikat puolikkaiksi. Kiehauta Sitten hyytelösokeriliemi. Le­vitä marjat pannukakun keskelle ja valuta hyytelöliemi marjojen päälle. Ei haittaa, vaikka liemi kostuttaa myös pannukakun pinnan. Se tekee pannukakusta herkullisen kostean.  Nauti mehevä ja marjaisa marjapannukakku jälkiruokana.

Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuistaricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

Katso myös: Ahvenanmaan pannukakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Clafoutis

X