
Marjapannukakku
Ainekset
Marjapannukakku:
- 4 kananmunaa
- 4 dl kauramaitoa tai tavallista maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja tai kaurajauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl sokeria
Hyytelöidyt marjat:
- 2 dl vettä
- 4 rkl hyytelösokeria
- 6 dl tuoreita marjoja, esim. kirsikoita, mustikoita, vadelmia
Valmistusohje
Marjapannukakku tehdään näin:
1. Yhdistä kaikki pannukakun ainekset kulhossa ja anna taikinan seistä turpoamassa kaikessa rauhassa noin 20 minuuttia. Voitele vuoka huolella ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
2. Puhdista marjat ja leikkaa mansikat puolikkaiksi. Kiehauta Sitten hyytelösokeriliemi. Levitä marjat pannukakun keskelle ja valuta hyytelöliemi marjojen päälle. Ei haittaa, vaikka liemi kostuttaa myös pannukakun pinnan. Se tekee pannukakusta herkullisen kostean. Nauti mehevä ja marjaisa marjapannukakku jälkiruokana.
Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuista, ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.
Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta
Katso myös: Ahvenanmaan pannukakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Clafoutis
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous