Reseptit

Marjapannukakku

Pannukakku kruunataan kesän kypsyttämillä marjoilla. Marja­pannukakku on parasta, kun sen nauttii kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marjapannukakku:

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl kauramaitoa tai tavallista maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja tai kaurajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl sokeria

Hyytelöidyt marjat:

  • 2 dl vettä
  • 4 rkl hyytelösokeria
  • 6 dl tuoreita marjoja, esim. kirsikoita, mustikoita, vadelmia

Valmistusohje

Marjapannukakku tehdään näin:

1. Yhdistä pannukakun ainekset ja an­na taikinan seistä turpoamassa 20 minuuttia. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200­-as­teisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Kiehauta hyytelösokeriliemi. Le­vitä marjat pannukakun keskelle ja valuta hyytelöliemi päälle. Liemi saa kostuttaa myös pannukakun pinnan.

Katso myös: Ahvenanmaan pannukakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Clafoutis

X