Marjapavlova ja itse tehty vadelmajäätelö
Marengista koottu tuttu pavlova on saanut uudenlaisen ulkoasun. Tarjoile herkullisen pavlovan lisänä itse tehtyä vadelmajäätelöä.
Ainekset
- tuoreita vadelmia ja mustikoita tms.
- 2 rkl tomusokeria
Vaniljakermavaahto
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 vaniljatanko
- 30 g marenkeja
Vadelmajäätelö
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 rkl hunajaa
- 7 dl vadelmia
Valmistusohje
1. Valmista vadelmajäätelö hyvissä ajoin. Kiehauta kerma, vesi, sokeri ja hunaja kattilassa, jäähdytä. Lisää sauvasekoittimella soseutetut vadelmat ja aja seos jäätelökoneessa jäätelöksi.
2. Sekoita tomusokeri marjoihin ja annostele ne lautasen pohjalle. Vaahdota kuohukerma ja mausta se sokerilla sekä puolikkaan vaniljatangon sisuksella. Murusta marengit karkeaksi rouheeksi lautaselle. Pyöräytä lusikalla kunnon kuula vaniljakermavaahtoa ja kuorruta marenkimurulla. Asettele kuula marjojen päälle. Tarjoile lisänä vadelmajäätelöä.
Ohje: Antti Uusitalo
Katso myös nämä pavlovareseptit:
Kotiliesi.fi: Pähkinäpavlova
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous