Reseptit

Marjapavlova ja itse tehty vadelmajäätelö

Marengista koottu tuttu pavlova on saanut uudenlaisen ulkoasun. Tarjoile herkullisen pavlovan lisänä itse tehtyä vadelmajäätelöä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • tuoreita vadelmia ja mustikoita tms.
  • 2 rkl tomusokeria

Vaniljakermavaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 vaniljatanko
  • 30 g marenkeja

Vadelmajäätelö

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 7 dl vadelmia

Valmistusohje

1. Valmista vadelmajäätelö hyvissä ajoin. Kiehauta kerma, vesi, sokeri ja hunaja kattilassa, jäähdytä. Lisää sauvasekoittimella soseutetut vadelmat ja aja seos jäätelökoneessa jäätelöksi.

2. Sekoita tomusokeri marjoihin ja annostele ne lautasen pohjalle. Vaahdota kuohukerma ja mausta se sokerilla sekä puolikkaan vaniljatangon sisuksella. Murusta marengit karkeaksi rouheeksi lautaselle. Pyöräytä lusikalla kunnon kuula vaniljakermavaahtoa ja kuorruta marenkimurulla. Asettele kuula marjojen päälle. Tarjoile lisänä vadelmajäätelöä.

Ohje: Antti Uusitalo

Katso myös nämä pavlovareseptit:

911441-pavlovaMarenki2048.jpg

Passionpavlova

791871-vadelmapavlova.jpg

Vadelmapavlovarulla

923818-pavlova2.jpg

Nopea pavlova

Kotiliesi.fi: Pähkinäpavlova

X