Reseptit

Marjapizza

Tässä herkullisessa kesäpizzassa ihastuttavat makeat mansikat ja veikeä fenkoli. Tomaattikastikkeen sijaan pohjalle levitetään valkosipuliöljyä sekä tuorejuustoa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni/Otavamedia

Kun rohkeasti yhdistelee, kotimaiset marjat taipuvat vaikka mihin - myös pizzan päälle ja muihin suolaisiin ruokiin.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 1/2 dl spelttivehnäjauhoja

Täyte:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 pientä fenkolia
  • 1 l mansikoita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Pinnalle:

  • 25 g parmesaania lastuina
  • 2 rkl auringonkukan- ja/ tai kurpitsansiemeniä
  • tuoretta rucolaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen niin, että saat taikinasta kimmoisan. Kohota noin 20 minuuttia. Vaivaa ilmakuplat pois ja painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai muotoile pyöreiksi annospizzoiksi.

2. Sekoita oliiviöljyyn murskatut valkosipulinkynnet. Suikaloi fenkolit ja paista suikaleita paistinpannulla öljytilkassa pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paloittele mansikat.

3. Sivele pizzapohjat valkosipuliöljyllä ja levitä päälle tuorejuusto. Asettele pinnalle fenkolisuikaleet ja mansikat. Mausta pinta mustapippurilla. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa 12– 15 minuuttia.

4. Viimeistele pizzat parmesaanilastuilla, siemenillä ja rucolalla ennen tarjoilua.

Kesäiset pizzat valmistat myös näillä ohjeilla:

mansikka-vuohenjuustopizza

Mansikka-vuohenjuustopizza

Nopeat_lohipizzat

Lohi-pikapizzat

kesäpizzat - kylmäsavulohta, retiisejä ja minitomaatteja

Kesäpizzat 

Kotiliesi.fi: Boysenmarja-tortillapizza

X