Marjapuuro
Marjapuuro maistuu iltapalaksi.
Ainekset
- 1 1/4 l vettä
- 1/2 l herukoita tai puolukoita
- 1 dl sokeria
- 4 dl täysjyvävehnäjauhoja tai ruisjauhoja
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Kuumenna vesi, marjat ja sokeri kiehuvaksi. Lisää jauhot hyvin vatkaten. Mausta suolalla. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoitellen. Tarjoa puuro haaeana kylmän maidon tai kermamaidon kanssa.
Kommentit
Hiukan ohjetta muokkaamalla saadaan marjamämmi.
Imelletty marjamämmi
Ainekset
3,0 litraa vettä, 5 litran kattila
8 desilitraa karkeita ruisjauhoja tai ruispuurojauhoja
4 desilitraa mämmimaltaita
7,5 desilitraa litraa survottuja herukoita tai puolukoita
1/2 – 1 desilitra siirappia
1 teelusikallista suolaa
Kuumenna uuni valmiiksi noin 70 asteiseksi.
Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi.
Sekoita jauhot ja maltaat vähitellen ja tehokkaasti sekoittaen kattilassa noin 70 asteiseen veteen, niin että saat notkeansakean mämmiseoksen. Mämmiseos notkistuu imeltämisen aikana. Tässä vaiheessa seos voi olla hiukan liian sakeaa.
Laita kattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja anna imeltyä välillä sekoittaen noin 5 tuntia.
Ota imeltynyt mämmiseoskattila uunista ja lisää imeltyneeseen mämmiseokseen marjasurvos ja siirappi sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Jos puuro tuntuu liian sakealta, niin voit tarvittessa lisätä kuumaa vettä
Laita imeltynyt marjamämmiseos kunnolliseen uunivuokaan ja paista aluksi 150-170 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen ja lisää vuokaan mämmin paistopinnalle voimakasta siirappivettä estämään korppuuntumista ja kuorettumista. Näin voit paistaa täysiä vuokia ja saat mehevän imelletyn marjamämmin. Voit lisätä siirappivettä tarvittaessa toisen kerran paistamisen aikana.
Valvo että marjamämmi ei kuivu eikä korppuunnu paistamisen aikana.
Paista imellettyä marjamämmiä sähkölieden uunissa noin 5 tuntia.
Kommentit
Imelletty marjapuuro
Ainekset
2,5 litraa vettä, 5 litran kattila
8 desilitraa karkeita ruisjauhoja tai ruispuurojauhoja
1/2 litraa survottuja herukoita tai puolukoita
1/2 – 1 desilitra siirappia
1 teelusikallista suolaa
Kuumenna uuni valmiiksi noin 70 asteiseksi.
Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi.
Sekoita jauhot vähitellen ja tehokkaasti sekoittaen kattilassa noin 70 asteiseen veteen, niin että saat notkeansakean puuron. Puuro notkistuu imeltämisen aikana.
Laita kattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja anna imeltyä välillä sekoittaen noin 5 tuntia.
Ota imeltynyt puurokattila uunista ja lisää imeltyneeseen puuroon marjasurvos ja siirappi sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Jos puuro tuntuu liian sakealta, niin voit tarvittessa lisätä kuumaa vettä
Laita imeltynyt puuroseos kunnolliseen uunivuokaan ja paista aluksi 150-170 asteiswessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen ja lisää vuokaan paistopinnalle voimakasta siirappivettä estämään korppuuntumista ja kuorettumista. Näin voit paistaa täysiä vuokia ja saat mehevän imelletyn marjapuuron. Voit lisätä siirappivettä tarvittaessa toisen kerran paistamisen aikana.
Paista imellettyä marjapuuroa noin 5 tuntia. Valvo että marjapuuro ei kuivu eikä korppuunnu paistamisen aikana.
Hiukan ohjetta muokkaamalla saadaan marjamämmi.
Imelletty marjamämmi
Ainekset
3,0 litraa vettä, 5 litran kattila
8 desilitraa karkeita ruisjauhoja tai ruispuurojauhoja
4 desilitraa mämmimaltaita
7,5 desilitraa litraa survottuja herukoita tai puolukoita
1/2 – 1 desilitra siirappia
1 teelusikallista suolaa
Kuumenna uuni valmiiksi noin 70 asteiseksi.
Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi.
Sekoita jauhot ja maltaat vähitellen ja tehokkaasti sekoittaen kattilassa noin 70 asteiseen veteen, niin että saat notkeansakean mämmiseoksen. Mämmiseos notkistuu imeltämisen aikana. Tässä vaiheessa seos voi olla hiukan liian sakeaa.
Laita kattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja anna imeltyä välillä sekoittaen noin 5 tuntia.
Ota imeltynyt mämmiseoskattila uunista ja lisää imeltyneeseen mämmiseokseen marjasurvos ja siirappi sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Jos puuro tuntuu liian sakealta, niin voit tarvittessa lisätä kuumaa vettä
Laita imeltynyt marjamämmiseos kunnolliseen uunivuokaan ja paista aluksi 150-170 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen ja lisää vuokaan mämmin paistopinnalle voimakasta siirappivettä estämään korppuuntumista ja kuorettumista. Näin voit paistaa täysiä vuokia ja saat mehevän imelletyn marjamämmin. Voit lisätä siirappivettä tarvittaessa toisen kerran paistamisen aikana.
Valvo että marjamämmi ei kuivu eikä korppuunnu paistamisen aikana.
Paista imellettyä marjamämmiä sähkölieden uunissa noin 5 tuntia.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous