Reseptit

Marjatartaletit

Nam! Marjatartelettien tuorejuustoinen ja sitruksinen täyte vie kielen mennessään.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohjat

  • 4 munaa
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 2 dl maissitärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokien voiteluun ja jauhotukseen

  • margariinia
  • gluteenitonta korppujauhoa tai mantelijauhetta

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl lemon curdia eli sitruunatahnaa
  • 2 rkl tomusokeria

Pinnalle

  • erilaisia marjoja
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita jauhot ilmavasti nostellen taikinaan. Kaada taikina voideltuihin ja jauhotettuihin pieniin piirakkavuokiin.

2. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ritilällä ennen vuoista irrottamista.

3. Pehmennä kulhossa tuorejuusto ja sekoita joukkoon sitruunatahna ja tomusokeri. Nostele kakkupohjien päälle nokare täytettä ja marjoja. Valmista hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan kiille ja sivele marjojen päälle.

X