Marjatartaletit
Nam! Marjatartelettien tuorejuustoinen ja sitruksinen täyte vie kielen mennessään.
Ainekset
Pohjat
- 4 munaa
- 1 3/4 dl sokeria
- 2 dl maissitärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokien voiteluun ja jauhotukseen
- margariinia
- gluteenitonta korppujauhoa tai mantelijauhetta
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl lemon curdia eli sitruunatahnaa
- 2 rkl tomusokeria
Pinnalle
- erilaisia marjoja
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita jauhot ilmavasti nostellen taikinaan. Kaada taikina voideltuihin ja jauhotettuihin pieniin piirakkavuokiin.
2. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ritilällä ennen vuoista irrottamista.
3. Pehmennä kulhossa tuorejuusto ja sekoita joukkoon sitruunatahna ja tomusokeri. Nostele kakkupohjien päälle nokare täytettä ja marjoja. Valmista hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan kiille ja sivele marjojen päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous