Reseptit

Marjatrifle

Marjatrifle-jälkiruoka on koottu kuohkeasta vaniljakiisselistä, loppukesän marjoista ja rapeaksi paahdetusta kaura-mantelimurusta. Raikasta ja rapeaa!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 dl kauden marjoja
  • 20 g voita tai margariinia
  • 3/4 dl mantelirouhetta
  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 rkl fariinisokeria
  • ripaus kanelia tai kardemummaa

Valmistusohje

1. Mittaa maito, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljalla. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto kiisseliin.

2. Pane rasva nokareina kattilaan tai paistinpennulle. Lisää mantelirouhe, kaurahiutaleet ja sokeri. Kuumenna seosta sekoitellen keskilämmöllä, kunnes se paahtuu kevyesti. Lisää kaneli tai kardemumma. Anna seoksen jäähtyä.

3. Kokoa annokset jälkiruokamaljoihin. Pane pohjalle marjoja, päälle kiisseliä, lisää kerros marjoja ja pinnalle muruseosta.

Vinkki: Jos haluat oikaista jälkiruuan teossa, korvaa vaniljakiisseli valmiilla vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Vatkaa kastike kylmänä mahdollisimman kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää ihania jälkiruokia marjoista:

Marjamalja

Marjamaljat kookoskinuskilla

934600-rahkamarjakiisseli.jpg

Rahka-marjakiisseli

927437-marja-jogurttihyytelo.jpg

Marja-jogurttihyytelö

Kotiliesi.fi: Marjasalaatti

X