Marjavanukas
Maukas marjavanukas syntyy rasvattomasta maidosta, kermasta, sokerista, punaisista marjoista sekä liivatelehdestä. Valmistuksen jälkeen hyydytä vanukasta noin tunnin ajan jääkaapissa.
Ainekset
- 4 dl tuoreita punaisia marjoja, kuten vadelmia, mansikoita ja punaherukoita
- 3 liivatelehteä
- 3 dl rasvatonta maitoa
- 2 dl ruokakermaa
- ¾ dl sokeria
Valmistusohje
1. Survo tuoreet marjat. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
2. Lämmitä maito kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään. Purista liivatteet kuivaksi ja sulata maidon joukkoon. Lisää kerma, marjasose ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
3. Annostele vanukasseos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
870 kJ (210 kcal)/1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous