Reseptit

Marjavanukas

Maukas marjavanukas syntyy rasvattomasta maidosta, kermasta, sokerista, punaisista marjoista sekä liivatelehdestä. Valmistuksen jälkeen hyydytä vanukasta noin tunnin ajan jääkaapissa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl tuoreita punaisia marjoja, kuten vadelmia, mansikoita ja punaherukoita
  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • ¾ dl sokeria

Valmistusohje

1. Survo tuoreet marjat. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.

2. Lämmitä maito kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään. Purista liivatteet kuivaksi ja sulata maidon joukkoon. Lisää kerma, marjasose ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

3. Annostele vanukasseos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

870 kJ (210 kcal)/1 annos

X