Reseptit

Marjoja, vaniljajogurttia ja marenkia

Vieraat hurmataan ihanalla jälki­ruoalla. Jogurtti, marengit ja marjat kootaan keoksi, joka viimeistellään syötävillä ruusun­ terälehdillä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Äiti hurmataan ihanalla marengilla. Jogurtti, marengit ja marjat kootaan keoksi, joka viimeistellään syötävillä ruusun­ terälehdillä – näyttävä mutta helppo jälkiruoka äitienpäiväksi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 5 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • n. 10 pientä valmista marenkia
  • 1 dl paahdettuja manteleita rouhittuina

Valmistusohje

1. Puhdista marjat ja paloittele isoimmat. Laita marjat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Jätä maustumaan.

2. Sekoita jogurtin joukkoon hunaja ja vaniljasokeri.

3. Kokoa lasikulhoon tai vadille kerroksittain marenkeja, marjoja ja jogurttia.

4. Ripottele pinnalle mantelirouhe.

Lisää makeita herkkuja marjoista ja marengista:

Kesainen_juhlatrifle

Kesäinen juhlatrifle

suklainen marenki-marjakakku

Suklainen marenki-marjakakku

marenki-suklaa-kinuskikakku

Marenki-suklaa-kinuskikakku

Kotiliesi.fi: Marjainen Marianne brita

X