Reseptit

Marokkolainen appelsiinilohi

Sitrusten raikastama lohi muhii uunissa vastustamattoman meheväksi.

Teksti:
Laura Valta
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marokkolainen appelsiinilohi

  • 600 g lohifileetä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valko- tai mustapippuria

kastike:

  • 1 iso sipuli
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 2 rkl rusinoita tai taateleita
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta korianteria silputtuna
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 ½ dl täysjyväcouscousia

Valmistusohje

Marokkolainen appelsiinilohi valmistuu näin helposti ja nopeasti:

  1. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla ja aseta ne uunivuokaan.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon muut kastikeainekset ja keitä seosta hiljalleen ilman kantta noin puolisen tuntia.
  3. Kaada seos vuokaan kalan päälle ja kypsennä lohta 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
  4. Tarjoa marokkolainen appelsiinilohi keitetyn couscousin ja kaali- tai porkkanaraasteen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Itämainen uunilohi

X