Reseptit 29.5.2013

Marokkolainen couscoussalaatti

Teksti: Seija Kilström ja Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Ainekset

4 dl täysjyväcouscousia
5 dl mietoa kanalientä
2 rkl öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
1-2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa

kastike:

1 dl öljyä
1 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa salaattiin
1 prk pieniä mustia oliiveja
10 puolikuivattua aurinkotomaattia suikaleina
2 punasipulia
minttua ja korianteria

Valmistusohje

Marokkolainen couscoussalaatti sopii hyvin myös kasvissyöjille, kun korvaat kanaliemen kasvisliemellä.

1. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, juustokumina ja kurkuma öljyssä, lisää kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja couscousryynit. Sekoita ja nosta pois levyltä. Anna couscousin tekeytyä kannen alla muutama minuutti ja nosta takaisin liedelle miedolle lämmölle ja kuumenna, kunnes ryynit ovat kypsiä. Kaada couscous kulhoon ja sekoittele irtonaiseksi haarukalla.

2. Valmista kastike ja sekoita se lämpimän couscousin joukkoon. Lisää oliivit, silputut aurinkotomaatit, sipulisilppu ja reilusti hienonnettuja yrttejä. Anna salaatin maustua jonkin aikaa.

Kommentit (2)

Hei Juulia,
Hyvä huomio. Korjasimme reseptin tekstiin, sopii myös kasvissyöjille, kun korvaat kanaliemen kasvisliemellä.

Ystävällisin terveisin, Ruoka.fi:n toimitus




0



0

Hei Juulia,
Hyvä huomio. Korjasimme reseptin tekstiin, sopii myös kasvissyöjille, kun korvaat kanaliemen kasvisliemellä.

Ystävällisin terveisin, Ruoka.fi:n toimitus




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi