marokkolainen juurespannu
Reseptit

Marokkolainen juurespannu

Marokkolainen juurespannu sopii tehtäväksi mistä juureksista tahansa. Tahinikastike tuo annokseen makua ja täyteläisyyttä.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marokkolainen juurespannu:

  • 800 g juureksia: persiljajuuri, keltajuuri, raitajuuri, retiisi ja nauris
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2-3 cm:n pala tuoretta kurkumaa
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g vihreitä tai keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 4 dl kypsiä kidneypapuja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta

Tahinikastike:

  • 2 dl kaurajogurttia
  • 3 rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta minttua

Valmistusohje

Marokkolainen juurespannu tehdään helposti näin:

1. Sekoita kastikeainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään.

2. Kuori ja paloittele kasvikset. Kuori ja hienonna sipulit, kurkuma ja inkivääri.

3. Keitä kasvikset vähässä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Siivilöi kasvikset ja ota liemi talteen, voit käyttää sen kasvisliemenä ruokiin.

4. Paista kasvikset ja sipulit isolla paistinpannulla. Lisää kypsät kidneypavut, inkivääri, kurkuma ja loput mausteet. Anna lämmetä, tarkista maku ja nauti marokkolainen juurespannu tahinikastikkeen kera.

Katso myös: Soijapala-kasvispaistos teriyakikastikkeella

Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalainen kasvispaistos

X