
Marokkolainen kanapata (Tagine)
Tagine on perinteinen marokkolainen, yleensä savesta valmistettu kannellinen pata. Siinä hautuvat hellävaraisesti kaikki liha- ja kasvisruuat. Taginen tuoksuvia mausteita ovat valkosipuli, jeera ja korianteri. Kurkuma antaa kauniin keltaisen värin. Kasvisten ansiosta padasta kypsyy mehevä ja maistuva.
Ainekset
Marokkolainen kanapata eli kanatagine
- 400 g broilerin rintafileitä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1-2 tl kurkumaa
- 1-2 tl jeeraa
- 1/2 tl mineraalisuolaa
- 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 2-3 paprikaa
- 1 munakoiso
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 100 g oliiveja
- 1-2 dl vettä
- 1 sitruunan mehu
- 1-2 tl sokeria
- 1 nippu (pieni) korianteria
- 1 nippu (pieni) persiljaa
Valmistusohje
Marokkolainen kanapata eli tagine valmistetaan padassa hauduttaen.
- Puhdista ja pilko paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa ja leikkaa broilerifileet paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valmiiksi korianteri ja persilja.
- Laita öljy pataan, kuullota siinä ensin sipuleita, lisää sitten valkosipuli, inkivääri, kurkuma, jeera ja broileri, ja kypsennä aineksia hetki.
- Lisää suola, pippuri, kasvikset, oliivit, vesi, sokeri ja sitruunamehu ja hauduta kanapataa miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes broileri on kypsää.
- Tarkista maku ja kanan kypsyys. Lisää silputut korianterit ja persilja.
- Tarjoa marokkolainen kanapata lämpimän bulgur-halloumisalaatin tai kuskusin kanssa.
Katso myös: Marokkolaisia makuja
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuvat marokkolaiset broilerinfileet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous