Reseptit

Marokkolainen kanatagine

Tagine on mausteinen pohjoisafrikkalainen pataruoka, joka haudutetaan hitaasti joko perinteisessä taginessa tai valurautapadassa. Broilerista valmistetun taginen maustaa säilötty sitruuna.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4–6 broilerin koipireittä
  • 3 sipulia
  • 3-5 valkosipulin kynttä
  • 2 pientä säilöttyä sitruunaa (esim. Alfez)
  • 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 250 g (1 pussi) kuivattuja sekahedelmiä
  • 15 kalamataoliivia

liemi:

  • 4 dl vettä
  • 3 rkl kanafondia
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl harissaa

Lisäksi:

  • silputtua korianteria ja/tai lehtipersiljaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Ripottele broilerin koipireisien pinnalle hiukan suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Anna maustua vartin verran.
2. Suikaloi sipuli. Viipaloi tai silppua valkosipuli ja raasta inkivääri inkivääri. Leikkaa säilötyt sitruunat lohkoiksi ja poista siemenet.
3. Ruskista broilerinpalat pannulla öljyssä.
4. Kuumenna 2–3 rkl oliiviöljyä padassa tai taginessa, lado öljyyn sipulilohkot ja sen pinnalle valkosipuliviipaleet. Nosta kanapalat sipulipedille ja lisää niiden päälle raastettu inkivääri, kuivatut hedelmät ja säilötyt sitruunat.
5. Sekoita keskenään kuuma vesi, kanafondi ja mausteet. Purista sitruunamehu joukkoon ja lisää pataan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan tai kunnes broilerit ovat kunnolla kypsiä ja mureita.
7. Ripottele pinnalle silputtuja yrttejä. Tarjoa keitetyn couscousin kanssa.

Katso myös:

Marokkolaisia makuja
Afrikan lämpöä – kana-paprikatagine

X