Marokkolainen kanatagine
Tagine on mausteinen pohjoisafrikkalainen pataruoka, joka haudutetaan hitaasti joko perinteisessä taginessa tai valurautapadassa. Broilerista valmistetun taginen maustaa säilötty sitruuna.
Ainekset
- 4–6 broilerin koipireittä
- 3 sipulia
- 3-5 valkosipulin kynttä
- 2 pientä säilöttyä sitruunaa (esim. Alfez)
- 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1/2 sitruunan mehu
- 250 g (1 pussi) kuivattuja sekahedelmiä
- 15 kalamataoliivia
liemi:
- 4 dl vettä
- 3 rkl kanafondia
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl harissaa
Lisäksi:
- silputtua korianteria ja/tai lehtipersiljaa
- oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Ripottele broilerin koipireisien pinnalle hiukan suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Anna maustua vartin verran.
2. Suikaloi sipuli. Viipaloi tai silppua valkosipuli ja raasta inkivääri inkivääri. Leikkaa säilötyt sitruunat lohkoiksi ja poista siemenet.
3. Ruskista broilerinpalat pannulla öljyssä.
4. Kuumenna 2–3 rkl oliiviöljyä padassa tai taginessa, lado öljyyn sipulilohkot ja sen pinnalle valkosipuliviipaleet. Nosta kanapalat sipulipedille ja lisää niiden päälle raastettu inkivääri, kuivatut hedelmät ja säilötyt sitruunat.
5. Sekoita keskenään kuuma vesi, kanafondi ja mausteet. Purista sitruunamehu joukkoon ja lisää pataan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan tai kunnes broilerit ovat kunnolla kypsiä ja mureita.
7. Ripottele pinnalle silputtuja yrttejä. Tarjoa keitetyn couscousin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous