Reseptit

Marokkolainen kanatagine

17.2.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4–6 broilerin koipireittä
3 sipulia
3-5 valkosipulin kynttä
2 pientä säilöttyä sitruunaa (esim. Alfez)
2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1/2 sitruunan mehu
250 g (1 pussi) kuivattuja sekahedelmiä
15 kalamataoliivia

liemi:

4 dl vettä
3 rkl kanafondia
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl harissaa

Lisäksi:

silputtua korianteria ja/tai lehtipersiljaa
oliiviöljyä
suolaa

Valmistusohje

Tagine on mausteinen pohjoisafrikkalainen pataruoka, joka haudutetaan hitaasti joko perinteisessä taginessa tai valurautapadassa. Broilerista valmistetun taginen maustaa säilötty sitruuna.

1. Ripottele broilerin koipireisien pinnalle hiukan suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Anna maustua vartin verran.
2. Suikaloi sipuli. Viipaloi tai silppua valkosipuli ja raasta inkivääri inkivääri. Leikkaa säilötyt sitruunat lohkoiksi ja poista siemenet.
3. Ruskista broilerinpalat pannulla öljyssä.
4. Kuumenna 2–3 rkl oliiviöljyä padassa tai taginessa, lado öljyyn sipulilohkot ja sen pinnalle valkosipuliviipaleet. Nosta kanapalat sipulipedille ja lisää niiden päälle raastettu inkivääri, kuivatut hedelmät ja säilötyt sitruunat.
5. Sekoita keskenään kuuma vesi, kanafondi ja mausteet. Purista sitruunamehu joukkoon ja lisää pataan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan tai kunnes broilerit ovat kunnolla kypsiä ja mureita.
7. Ripottele pinnalle silputtuja yrttejä. Tarjoa keitetyn couscousin kanssa.

Katso myös:

Marokkolaisia makuja
Afrikan lämpöä – kana-paprikatagine

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme