Reseptit

Marokkolainen munakas

Marokkolainen munakas on kevyt brunssi- tai lounasruoka. Muista jättää munakas keskeltä meheväksi ja kosteaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • ripaus suolaa
  • voita tai öljyä paistamiseen

Täyte

  • 2–3 tomaattia
  • 1/2 kesäkurpitsaa
  • 1/4 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • tuoreita mintunlehtiä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi tomaatit, leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsoita hetki. Mausta kuutiot jeeralla, suolalla ja pippurilla.

2. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää vesi ja mausteet. Kuumenna pannulla nokare voita tai tilkka öljyä. Kaada munakasseos pannulle ja vähennä lämpöä. Hyydytä munakasta hiljalleen vedellen massaa samalla lastalla reunoilta keskelle päin.

3. Kun munakas on miltei hyytynyt, lisää munakkaan toiselle puoliskolle tomaattiviipaleet, kesäkurpitsakuutiot ja silputtu minttu. Kuumenna hetki, käännä munakas puolikuuksi ja valuta lautaselle.

X