Reseptit

Marokkolainen munakas

24.7.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Marokkolainen munakas on kevyt brunssi- tai lounasruoka. Muista jättää munakas keskeltä meheväksi ja kosteaksi.

Ainekset

4 kananmunaa
2 rkl vettä
ripaus suolaa
voita tai öljyä paistamiseen

Täyte

2–3 tomaattia
1/2 kesäkurpitsaa
1/4 tl jeeraa eli juustokuminaa
tuoreita mintunlehtiä
suolaa
pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi tomaatit, leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsoita hetki. Mausta kuutiot jeeralla, suolalla ja pippurilla.

2. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää vesi ja mausteet. Kuumenna pannulla nokare voita tai tilkka öljyä. Kaada munakasseos pannulle ja vähennä lämpöä. Hyydytä munakasta hiljalleen vedellen massaa samalla lastalla reunoilta keskelle päin.

3. Kun munakas on miltei hyytynyt, lisää munakkaan toiselle puoliskolle tomaattiviipaleet, kesäkurpitsakuutiot ja silputtu minttu. Kuumenna hetki, käännä munakas puolikuuksi ja valuta lautaselle.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme