Reseptit

Marokkolainen papukeitto (Harira)

18.4.2013 Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Harira-papukeitto tuo ruokapöytääsi marokkolaisen keittiön. Riisi ja pavut tekevät keitosta ruokaisen lounaan, joka pitää nälän poissa.

Ainekset

1 dl kikpapuja (250 g säilykepapuja)
1 dl valkoisia papuja (250 g säilykepapuja)
400 g tomaatteja
400 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 tl rypsiöljyä
1 tl mineraalisuolaa
1 tl vastarouhittua mustapippuria
1-2 tl kurkumaa
1 rkl sitruunamehua
4 dl vettä
tuoretta korianteria
pieni nippu persiljaa
1 dl täysjyväriisiä
1/2 - 1 tl harissa-maustetahnaa tai
ripaus cayennepippuria ja lusikallinen tomaattipyreetä

Valmistusohje

Marokkolainen Harira papukeitto maustetaan tomaatilla, kurkumalla ja sitruunamehulla ja koristellaan tuoreella korianterilla ja persiljalla.

  1. Liota pavut pakkauksen ohjeen mukaan ja keitä melkein kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
  3. Lisää keittoon sipulit, pilkotut tomaatit ja tomaattimurska sekä riisi, vesi, suola, pippuri, kurkuma ja sitruunamehu.
  4. Kypsennä puolisen tuntia ja lisää harissa sekä yrtit, tarkista maku ja tarjoa. Harissa on tulinen chiliä sisältävä mauste, lisää sitä vähitellen. Harissan voi korvata ripauksella cayennepippuria ja lusikallisella tomaattipyreetä.

Marokkolaista Harira-keittoa syödään perinteisesti paastokauden iltaruokana auringonlaskun jälkeen. Erilaiset pavut, korianteri ja chili takaavat, että ruoka tuoksuu valloittavasti ja maku on pehmeän tulinen. Tuhti keitto on hyvää kasvisruokaa.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme