Reseptit

Marokkolainen papukeitto (Harira)

Harira-papukeitto tuo ruokapöytääsi marokkolaisen keittiön. Riisi ja pavut tekevät keitosta ruokaisen lounaan, joka pitää nälän poissa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kikpapuja (250 g säilykepapuja)
  • 1 dl valkoisia papuja (250 g säilykepapuja)
  • 400 g tomaatteja
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1-2 tl kurkumaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 4 dl vettä
  • tuoretta korianteria
  • pieni nippu persiljaa
  • 1 dl täysjyväriisiä
  • 1/2 - 1 tl harissa-maustetahnaa tai
  • ripaus cayennepippuria ja lusikallinen tomaattipyreetä

Valmistusohje

Harira eli marokkolainen papukeitto maustetaan tomaatilla, kurkumalla ja sitruunamehulla ja koristellaan tuoreella korianterilla ja persiljalla.

  1. Liota pavut pakkauksen ohjeen mukaan ja keitä melkein kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
  3. Lisää keittoon sipulit, pilkotut tomaatit ja tomaattimurska sekä riisi, vesi, suola, pippuri, kurkuma ja sitruunamehu.
  4. Kypsennä puolisen tuntia ja lisää harissa sekä yrtit, tarkista maku ja tarjoa. Harissa on tulinen chiliä sisältävä mauste, lisää sitä vähitellen. Harissan voi korvata ripauksella cayennepippuria ja lusikallisella tomaattipyreetä.

Marokkolainen Harira syödään perinteisesti paastokauden iltaruokana auringonlaskun jälkeen. Erilaiset pavut, korianteri ja chili takaavat, että ruoka tuoksuu valloittavasti ja maku on pehmeän tulinen. Tuhti keitto on hyvää kasvisruokaa.

Katso myös: Marokkolaiset maut hurmaavat

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään marokkolainen kasvistagine

X