marokkolainen porkkana-bataattikeitto
Reseptit

Marokkolainen porkkana-bataattikeitto

Hehkuvan oranssi porkkana-bataattikeitto saa marokkolasen makuvivahteen harissa-maustetahnasta. Keitto kruunataan manteleilla ja mintulla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marokkolainen porkkana-bataattikeitto

  • 400 g porkkanoita
  • 400 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2-1 rkl harissa-maustetahnaa
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1/2 dl manteleita
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 rkl harissa-maustetahnaa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • minttua

Valmistusohje

Marokkolainen porkkana-bataattikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele kasvikset. Hienonna sipulit. Kuullota kasviksia pari minuuttia öljyssä sekoitellen. Lisää harissa ja kuumenna vielä hetki. Kaada liemi kattilaan. Hauduta kasvikset pehmeiksi.

2. Soseuta marokkolainen porkkana-bataattikeitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Puolita mantelit. Kuumenna öljy ja harissa pannulla. Kääntele sekaan mantelit ja paista pari minuuttia.

4. Jaa keitto kuppeihin. Lisää pinnalle mantelit ja jogurttia. Viimeistele tuoreella mintulla.

Katso myös: Kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka, joka käy keventäjällekin – katso ohjeet terveellisiin, lämmittäviin ja herkullisiin keittoihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Helpoimmat arjen pelastajaohjeet – 10 helppoa ja herkullista sosekeittoa

X