Marokkolainen porkkana-bataattikeitto
Hehkuvan oranssi porkkana-bataattikeitto saa marokkolasen makuvivahteen harissa-maustetahnasta. Keitto kruunataan manteleilla ja mintulla.
Ainekset
Marokkolainen porkkana-bataattikeitto
- 400 g porkkanoita
- 400 g bataattia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1/2-1 rkl harissa-maustetahnaa
- 1 l kana- tai kasvislientä
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- 1/2 dl manteleita
- 1 rkl öljyä
- 1/2 rkl harissa-maustetahnaa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- minttua
Valmistusohje
Marokkolainen porkkana-bataattikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele kasvikset. Hienonna sipulit. Kuullota kasviksia pari minuuttia öljyssä sekoitellen. Lisää harissa ja kuumenna vielä hetki. Kaada liemi kattilaan. Hauduta kasvikset pehmeiksi.
2. Soseuta marokkolainen porkkana-bataattikeitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Puolita mantelit. Kuumenna öljy ja harissa pannulla. Kääntele sekaan mantelit ja paista pari minuuttia.
4. Jaa keitto kuppeihin. Lisää pinnalle mantelit ja jogurttia. Viimeistele tuoreella mintulla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Helpoimmat arjen pelastajaohjeet – 10 helppoa ja herkullista sosekeittoa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous