Reseptit

Marokkolainen ruusukaali-voipapupata

Marokkolainen ruusukaali-voipapupata on kevyttä mutta maukasta syötävää. Ruoka viimeistellään pirtsakoilla granaattiomenansiemenillä sekä kookoslastuilla.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hannele Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marokkolainen ruusukaali-voipapupata:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2-3 porkkanaa
  • 400 g ruusukaaleja
  • 1 paprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 prk (230 g) voipapuja
  • granaattiomenan siemeniä
  • paahdettuja kookoslastuja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa ruusukaali viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja viipaloi.

2. Lämmitä pannulla oliiviöljy, lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna kunnes mausteet alkavat tuoksua, mutta varo polttamasta.

3. Lisää porkkanat, ruusukaalit ja paprikat. Mausta suolalla sekä ripauksella sokeria. Kuullota hetki. Lisää paseerattu tomaatti. Hauduta noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää kypsät voipavut ja tarkista maku. Anna kiehahtaa.

4. Ripottele päälle kookoslastuja ja granaattiomenansiemeniä. Nauti jasmiiniriisin kera.

X