Reseptit

Marokkolainen sitruunakana

12.9.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Sitruunakanan tekee marokkolaiseksi runsaat mausteet, vihreät oliivit ja suolasitruunat. Ruoan voi kypsentää taginessa tai tavallisessa padassa.

Ainekset

1.5 kg broileria (esim. 4 rintaleikettä ja koipipalaa)
suolaa
pippuria
öljyä
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 hienonnettua (puna)sipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl jauhettua juustokuminaa
0.5 tl kurkumaa
2 tl sokeria
kanalientä
0.5 dl silputtua persiljaa ja korianteria
pari hyppysellistä sahramia
2 suolaliemeen säilöttyä sitruunaa
150 g vihreitä oliiveja

Lisäksi:

2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl silputtua tuoretta minttua tai
1 tl kuivattua minttua

Valmistusohje

1. Ruskista broileripalat kolmessa erässä reippaanruskeiksi öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä pataan. Kuumenna pannulla loraus öljyä, lisää silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, inkivääriraaste, juustokumina ja kurkuma.
2. Kaada pannulle noin 5 dl kanalientä ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua pari minuuttia ja lisää liemi vuokaan. Liemen pitäisi melkein peittää kanapalat. Lisää tarvittaessa vettä. Peitä pata kannella ja hauduta ruokaa noin tunti 190-asteisessa uunissa.
3. Lisää tunnin kuluttua pataan sahrami, lohkotut suolasitruunat ja oliivit. Silppua pinnalle persiljaa ja korianteria. Hauduta ilman kantta noin 20 minuuttia. Anna padan makujen tekeytyä vielä kannen alla parikymmentä minuuttia ennen tarjoamista. Keitä sillä välin kanan lisäkkeeksi couscousia ja sekoita kastike jogurtista ja mintusta.

Kuvan annokseen on lisätty myös kuivattuja luumuja.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme